Skip to content

Ankomst

2011 January 10
by thomas

I dag træder vi ind i vores 5. kalender dag her på Island. Vi er kommet godt herop, men mine løfter til Hannah om at Island ville være varmere end Danmark, faldt hurtigt fra hinanden da vi tråde ud af lufthavnsbygningen til hård kuling og en windchill temperatur på -35 samt frossent sprinklervæske i vores udlejningsbil.

Vejen fra Keflavik til Reykjavik forsvandt fra tid til anden i sne og kuling…Hannahs fantastiske kameraføring viser lidt af dette. Vores lejede Hyundai I30 er dog heldigvis udstyret med vinterdæk så vi kom frem uden at skulle bekymre os om forsikringsspørgsmål.

Lejligheden vi har lejet er på ca. 60 kvm, og består af et soveværelse og et køkkenalrum. Efter en kortere tur til Ikea i lørdags, har vi nu etableret et indlejret værelse til Carl, som han har indrettet med sine bøger og legetøj.

Efter Ikea eventyret kompenserede vi for den svenske indflydelse ved at køre en kortere tur til Mosfellsbær hvor vi udenfor byen gik en kortere tur i fjeldet. Det blev også startskuddet til Carls samling af lavasten. Ud fra udbyttets omfang, tror jeg allerede nu jeg kan sige at vi kommer til at have et problem når vi skal hjem igen.

Søndag gjorde vi en del for at integrere os iblandt islændinge, dels ved at tage til gudstjeneste i Hallgrímskirken (uden at forstå særligt meget af hvad der blev sagt). Dagens højdepunkt har dog været en tur til Laugardalslaug badeanstalt, en bogstaveligt meget blandet fornøjelse i det vi svømmede udendørs, med vådt hår der frøs til is i pools af varierende temperatur fra 25-44 grader.

Om aftenen forsøgte jeg mig ud i kunsten at tilberede hvalbøf. Carl og Hannah kunne vist godt lide det, men lugten efter at have rodet rundt med den store klat rå kød gjorde at jeg dårligt kunne få noget ned…

I dag begynder hverdagen så!

2 Responses leave one →
  1. January 12, 2011

    Så kan I jo sætte kryds ved hvalbøf – den er klaret!

    Hils og hav det godt.

  2. January 13, 2011

    Spændende! Jeg glæder mig til at høre mere om jeres oplevelser.

    Tanker herfra.

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS