Skip to content

Turen hjem, del. 1.

2011 April 25
tags:
by thomas

På onsdag skal vi med færgen fra Seydisfjodur som ligger i den stik modsatte end af Island i forhold til Reykjavik. Så for at komme dertil havde vi valget mellem to næsten lige lange ruter; en syd-gående eller en nord-gående. Da vi allerede har kørt godt halvdelen af syd-turen, faldt valget på nord-turen.

I løbet af de sidste par måneder har jeg jævnligt forhørt mig hos kollegaer om hvilken rute der ville være mindst bøvlet…for mit bekymrede sind har stor respekt for den islandske natur, og tanken om at glide af en eller anden bjergvej var ikke rar. Alle har dog forsikret mig om at der ikke ville være nogen problemer da vi skulle afsted sidst i april og der burde vinteren være et overstået kapitel.

Stor var min frustration så da jeg i morges vågnede og så at det i nattens løb havde sneet, og at flere af bjergstrækningerne var markeret som ‘vanskelige forhold’. Efter en samtale med min kollega Steindor og hans vurdering af situationen, besluttede vi os alligevel for at tage den nordlige rute.

Så vi fik pakket bilen og foretaget den afsluttende rengøring. Det var en smule vemodigt at smække døren efter sig til lejligheden og afslutte dette kapitel som har fyldt så meget i bevidstheden de sidste 1-1.5 år.

Dagens mål var at komme til Akureyri, som er en af de større byer (~15.000 indbyggere) på Island. Vi lagde ud med at køre i tungt snevejr, og Hannah siger da også at mit ansigtsudtryk afspejlede en vis anspændthed indtil vi havde passeret det første store bjergpas godt 180 km. senere. Heldigvis klarede det lidt op herefter, og de efterfølgende to pas blev klaret uden besvær.

Velankommet til hotel Kea i Akureyri, styrede vi mod den lokale svømmepool for at bløde lidt op. Nu skinnede solen fra en blå himmel og beslutningen om at tage nord-turen føltes helt rigtig :-) .

Aftenen er primært gået med at føle sig lidt smågammel fordi vi har irriteret os over en større flok islandske unger som har brugt 2 timer på at hærge hujende igennem hotelgangene. Til sidst faldt Carl dog i søvn, og vi kunne snige os ned i baren efter en godnat Mojito.

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS